Matematik

Vektor i rummet

07. april 2013 af Budsmoke

Hej allesammen..

Jeg har vedhæftet en opgave med et spørgsmål som jeg håber nogen kan hjælpe med..

 

Vedhæftet fil: Doc5.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en plan α, der indeholder punkterne A(6,0,0) , B(0,2,0) og C(0,0,3) .

a) Bestem planens ligning.

Dit forslag er ikke korrekt. En normalvektor for planen er for eksempel vektoren

n = AB × AC

Benyt derefter et af punkterne A, B eller C sammen med vektoren n til opstilling af ligningen.


Svar #2
07. april 2013 af Budsmoke

så vektor AB =(-6,2,0) og AC =(-6,0,3)?

og så krydsprosuktet af det?

jeg er meget dårlig til det her og har svært ved at se det i praksis for mig.. jeg har prøvet med blyant og papir men, det har ikke rigtig hjulpet mig??

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, vektoren

n = AB × AC

beregnes som krydsproduktet (vektorproduktet) af de to vektorer AB og AC . Det er en vektor, der står vinkelret på både AB og AC .


Svar #4
07. april 2013 af Budsmoke

Ok mange tak :)

Jeg vil prøve at regne på det og tegne det ind i mit koordinatsystem..

eller skriver jeg nok igen :)


Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.