Kemi

Mængdeberegning

07. april 2013 af beli96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP,  Jeg ville gerne spørge om nogen kunne hjælpe mig med en kemi opgave som jeg har lidt svær ved at løse. Opgaven lyder: '' Beregn hvor meget CO2 der dannes når 1 l benzin (heptan) brændes af'.'' Jeg ville være meget taknemmelig hvis der var nogen der kunne hjælpe mig. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af mathon

M(C7H16) = 100,205 g/mol
densitet: ρheptan = 0,68 kg/L

 

 

                                                 C7H16 (l)   +   11 O2 (g)   --->   7 CO2 (aq)   +   8 H2O (aq)
ækvivalente mængder               1 mol                                        7 mol
                                               100,205 g                                 308,063 g
                                                  680 g                                           x

 

        forholdsberegning
        af CO2-mængde:
                                                  x / (308,063 g) = 680 / 100,205 = 6,78609

                                                  x = 6,78609 • (308,063 g) = 2090,54 g ≈ 2,091 kg

 

                                               

 

 

   


Svar #2
07. april 2013 af beli96 (Slettet)

#1 Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.