Matematik

Figurfølge

07. april 2013 af HeltLost (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvor stor er arealet af figur n i figurfølgen?
Vedhæftet fil: 1365365363248.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvad står der på 'tegningen' ?


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. april 2013 af maja3538 (Slettet)

A = 0,5 x h x g
(Hvor A=areal, h=højden og g=grundlinjen.)

Så kan du vel bare måle dem hver for sig, og lægge dem sammen til sidst :)


Svar #3
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

Under figurene står der bare "Figur 1", "Figur 2" og Figur 3". I inde i den ene figur har jeg skrevet et par tal. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. april 2013 af SuneChr

# 0  og  3

Ja, vi er HeltLost, HeltLost ! Kan du ikke bringe en tydelig tegning?

Hvis længdemålene fordobles så firedobles arealet i forhold til den foregående figur.


Svar #5
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#2 

Det har jeg styr på. ;-) Ved bare ikke hvordan jeg skal finde arealet af "figur n".


Svar #6
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#4 

Min mobils kamera er ikke så godt, men kan prøve med noget andet. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. april 2013 af maja3538 (Slettet)

#5
 

Hvilken af figurene er "figur n" ? :-)


Svar #8
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#4 

Det passe ikke helt i mit hoved. 


Brugbart svar (2)

Svar #9
07. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Foreløbig er opgaven så utydelig, at vi ikke en gang kan se, hvad den går ud på . . .

:-)


Svar #10
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#9 og #7 

Skal lige finde et usb/overførsels stil til mit kamera, og så kommer der et mere tydeligt billede af det. :-)


Svar #11
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

Nu kommer det nye billede af figurerne. :-)

Vedhæftet fil:IMG_1193.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #12
07. april 2013 af SuneChr

3·n2


Svar #13
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#12 

Er det svaret på opgaven? Og er der ingen mellemregning til den?


Brugbart svar (5)

Svar #14
07. april 2013 af SuneChr

Figur n har arealet  3·n2  

3 = 3·12

12 = 3·22

27 = 3·32


Svar #15
07. april 2013 af HeltLost (Slettet)

#14 

Okay, mange tak. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. oktober 2016 af misterbeal (Slettet)

Fik du det rigtigt?


Skriv et svar til: Figurfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.