Matematik

Differentialligninger

08. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Hej.

Jeg har stærk brug for hjælp til denne opgave:

Bestem den løsning y=f(x) til differentialligningen

y'=-e-y

hvis graf opfylder f'(0)=-1. Angiv desuden løsningens definitionsmængde.

 

Hvad gør jeg??

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen ved separation af de variable. Samme fremgangsmåde som i den tidligere tråd.

ey · dy/dx = -1 .

Her afpasses integrationskonstanten, så at y '(0) = -1 . Dette svarer til, at

-1 = -e-y , dvs

y(0) = 0 .


Svar #2
08. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

#1

Ja. Hvad skal jeg så nu?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nok bedst, hvis du løser een opgave ad gangen. Denne opgave ligner jo meget den anden opgave, du har kørende, og der er vel ingen grund til at forklare det samme flere gange for dig.

Integrer differentialligningen, der er separeret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2013 af peter lind

Skal være     -x+konstant = ey


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er løsningen på differentialligningen.


Svar #6
09. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

#3 jeg har løst den første :) fik den til ln(x2 + e).


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er vel bedst at holde diskussionen for den opgave til den anden opgavetråd, ellers er det umuligt at holde rede på, hvad der diskusteres. Dit svar stemmer ikke med den løsning, jeg gav i den anden tråd.


Svar #8
09. april 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Facit listen siger det samme som jeg fik det til. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Gå tilbage til tråden, hvor den opgave diskuteres. Det skyldes, at differentialligningen ikke var skrevet særlig tydeligt op fra din side.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.