Matematik

At vise regneregler for ligninger

09. april 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle ligninger jeg godt kan finde ud af at regne, men jeg ved ikke hvordan jeg skal

vise, hvilken regneregel for ligninger, som bruges mellem hvert skridt.

De er her:

3x-1 = 5 <=>
3x-1+1 = 6 <=>
3x/3= 6/3 <=>
x = 2

 

20-3x = 7x <=>
20-3x+3x=7x+3x <=>
20/10   =     ( 10x)/10 <=>
x = 2

 

-x-1=4x-11 <=>
-x-1+x=4x-11+x<=>
-1+11 = 5x – 11+11 <=>
10/5=5x/5 <=>
2 = x

Er der nogen der har en ide om hvordan man gør det?
Udregningerne beskriver dem vel også?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af hesch (Slettet)

Det ser da udmærket ud.  Hvis du skal "pensle det ud", kunne du tilføje forklarende paranteser:

3x-1 = 5 <=>                           ( adder 1 på hver side )

3x = 6          <=>                     ( divider med 3 på hver side )

x = 2


Svar #2
11. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Tak. :)
Okay, så det jeg skal gøre er simpelthen bare at skrive kort hvad det er jeg gør?
Ud for hver dobbeltpil?
Så har jeg vist hvilke regneregler for ligningerne der bruges mellem hvert skridt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af hesch (Slettet)

Skal og skal.  Det var blot et forslag, hvis du vil pensle det ud.


Svar #4
12. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Ja, tak.

Hvad så med den her: hvordan forklarer jeg hvad jeg gør her?

x(x-2) = 0 <=>
x^2-2x=x(x-2)=0 <=>
(x=0 V x-2=0) <=>
x=0 V x=2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2013 af hesch (Slettet)

x(x-2) = 0 <=>                    ( bruger nul-reglen )

(x=0 V x-2=0) <=>             ( adder 2 på begge sider i sidste ligning )

x=0 V x=2


Svar #6
12. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Tak. :)

Er det ikke rigtig nok det jeg har lavet?
Jeg synes næsten ikke det kan betale sig at skrive det, jeg mener, så skærer man det virkelig ud i pap.
Der bruges jo ikke nogen regneregel mellem hvert skridt som sådan?
 


Skriv et svar til: At vise regneregler for ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.