Matematik

hjælp med ligningen: h(x)=7·e−0,56x!!!

09. april 2013 af thesarahperson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen håber i kan hjælpe med det her! :)

Du har en eksponentiel udvikling h(x)=7·e−0,56x
a)  Er h voksende eller aftagende? Forklar.

- jeg ved at den er aftagende fordi a er mellem 1 og 0. 


b)  Omskriv g, så grundtallet i fremskrivningsfaktoren er uden e.
c)  Bestem halveringskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

h(x) = 7·e-0,56x = 7·(e-0,56)x

Men hvad er g?


Svar #2
09. april 2013 af thesarahperson (Slettet)

kan du forklare med noget tekst? 

Plus jeg tror at g'et skulle have været h'et i ligningen ; h(x)=7·e−0,56x. :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter en velkendt potensregneregel am·n = (am)n


Svar #4
09. april 2013 af thesarahperson (Slettet)

Tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2013 af lfdahl (Slettet)

(b). Grundtallet bliver: e-0,56 = 0,57121 (afrundet), således at din forskrift bliver: h(x) = 7 (0,57121)x

(c).Halveringskonstanten: (e-0,56)T½ = 1/2 ⇒ T½ = ln(2)/0,56 = 1,2378 (afrundet)


Svar #6
09. april 2013 af thesarahperson (Slettet)

hvordan ville du så omskrive denne ligning: g(x)=5·1,2365x så grundtallet er e? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Benyt, at 1,2365 = ek og bestem k:   k = ln(1,2365) = 0,2123 (afrundet), så forskriften bliver:

g(x) = 5 e0,2123x


Skriv et svar til: hjælp med ligningen: h(x)=7·e−0,56x!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.