Matematik

Forskrift ud fra funktion

10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Nogle der kan beregne forskriften ud fra følgende funktion "Y=ax+b" og derefter forklare mig hvordan man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er jo opgivet:

f(x) = ax + b .


Svar #2
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Ups min fejl. Det er selvfølgelig ud fra følgende to punkter A(2,4) og B(6,7) at man skal finde forskriften. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt de to punkter i formlen for hældningskoefficienten a, og benyt så det ene punkt til at beregne b .

Det ligner til forveksling din tidligere opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1326376

hvor du fik detaljeret forklaring.


Svar #4
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Jeg ved godt, at det sikkert lyder dovent, men kan du ikke prøve at vise det? Jeg har været rigtig meget væk fra undervisningen, og jeg er derfor ikke helt med på dette emne. Jeg forstår det bedre når jeg kan se det. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var måske en ide at åbne bogen og læse de relevante afsnit.


Svar #6
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Det har jeg prøvet, men jeg forstår det simpelthen ikke. Tak alligevel! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du må da være i stand til at finde formlen for hældningskoefficienten a for en ret linie ud fra to givne punkter og indsætte i den.


Svar #8
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Jamen altså, jeg ved ikke hvad jeg skal sige til det.. Det er jeg vel ikke, så :) Men tak igen for din tid. Jeg ved bare ikke hvad hældningskoefficienten er overhovedet og hvordan jeg skal indsætte punkterne


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad skulle det så hjælpe at få løsningen serveret på en tallerken, når du overhovedet ikke aner, hvad vi taler om?

Der er tale om emner, som du skulle have lært i folkeskolen.


Svar #10
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Det er jeg mente var, at jeg har en række af disse opgaver. Hvis jeg kunne få vist hvordan en af dem skulle løses, kunne jeg på den måde se noget mening i det og sætte mig ned og løse de andre selv, naturligvis. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Som du fik forklaret i den anden tråd, indsætter man de to punkters koordinatsæt i forskriften og løser det fremkomne ligningssystem i a og b.


Svar #12
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Men når "A" har to punkter, hvilket et skal man så indsætte ved "A" i forskriften? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

A har da ikke to punkter. A er eet punkt, der har to koordinater, en x-koordinat, og en y-koordinat. Man indsætter x-koordinaten i stedet for "x" i forskriften, og y-koordinaten i stedet for "y: i forskriften.

A(2,4) :    4 = a·2 + b


Svar #14
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Ja okay, det kan jeg godt se. Men jeg kan stadig ikke se, hvad jeg skal sætte ind der hvor du har skrevet "a" og "b" ovenfor? Du må undskylde hvis det lyder som om jeg ikke prøver, det gør jeg virkelig. Men jeg forstår det bare ikke. Jeg læser det i har skrevet, men altså...


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man skal jo bestemme a og b ud fra denne ligning og den ligning, der fremkommer ved at benytte korodinatsættet for det andet punkt B. Man har så to ligninger til bestemmelse af de to ubekendte a og b .


Svar #16
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Tusind tak for din hjælp og din tid, men jeg er simpelthen på bar bund. Jeg må aflevere uden denne opgave og så få min lærer til at vise mig nogle eksempler. Jeg kan simpelthen ikke, før jeg ser det "stillet op". Så må jeg vente til vi gennemgår de pågældende opgaver i klassen, og ser hvordan det bliver gjort. Det er slet ikke fordi, at jeg ikke synes at I/du er kommet med gode og fyldestgørende forklaringer, og set fra jeres side, har I sikkert nærmest givet mig svaret. Jeg kan simpelthen bare ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du bliver da simpelt hen nødt til at arbejde meget mere med stoffet


Svar #18
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Ja, jeg kan godt se det. Det må jeg gøre, og så denne gang aflevere uden at løse denne opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Du har haft mindst 5 dage til at løse opgaven. Tråden i #3 kørte for 5 dage siden.


Svar #20
10. april 2013 af Unknownx (Slettet)

Ja, det er jeg godt klar over :) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.