Fysik

Sandsynlighed

10. april 2013 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ikke særlig god til at forstå forskellen mellem mikro- og makrotilstand.

Suppose you flip 20 fair coins.

a. How many possible outcomes (microstates) are there?

Mit bud: 220

b. What is the probability of getting the sequence HTHHTTTHTHHHTHHHHTHT (in exactly that order)?

Mit bud: Der er 20 mønter = 8 Tails + 12 Heads. Så det må altså være Ω(20, 12) = 20!/[20!(20 - 12)!] = 0.0025%

c. What is the probability of getting 12 heads and 8 (in any order)?

12 heads p = 12/(220) = 0.000011%

Kan I hjælpe mig med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

b. Den viste tilstand er 1 af de 220 mulige udfald. Så sandsynigheden må være 1 / 220 .

Dit svar finder anvendelse i c).


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.