LaTeX

Sætning og bevis

10. april 2013 af KaPeter (Slettet)

Hej

Jeg har problemer med errors i LaTeX.

Jeg vil gerne lave en opsætning med noget lignende

 

Sætning 1 Navn

bla bla bla

 

Bevis

bla bla bla               bevisfirkant

 

 

Jeg har forsøgt mig med koden

 

\newtheorem{thm}{Theorem}
\begin{thm}
sætningen

\end{thm}

 

\begin{proof}
beviset
\end{proof}

 

men proof-delen kan ikke compiles. Og hvordan får man givet sætningen et navn (f.eks. mellemværdisætningen)

 

Håber nogen kan hjælpe

 

Mvh

Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af daleif (Slettet)

Se min LaTeXbog, der er et helt kapitel omkring dette. Du ville nok kunne nøjes med at indlæse pakken amsthm


Svar #2
10. april 2013 af KaPeter (Slettet)

Jeg har prøvet at kigge i kapitlet, men jeg kan ikke se hvor min fejl ligger. I min preamlbe (før \begin{document}) har jeg

\usepackage{amsmath}
\usepackage[amsmath,thmmarks]{ntheorem}
\usepackage{amsmath,amssymb,bm,mathtools}

 

og så koden som ovenstående.

Men proof vil ikke compile?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af daleif (Slettet)

Læs videre i kapitlet, du skal selv definere proof


Svar #4
10. april 2013 af KaPeter (Slettet)

Det giver ingen mening for mig. Så prøvede jeg at få beviset til at se pænt ud, og så ændrede det udseendet på mit theorem.

 

Jeg vil gerne have min sætning til at være som i eks. 5.8 og så med et bevis som i eksempel 5.9. Hvad skal jeg så skrive, så bevisdelen ikke ændrer sætningen? Og hvor skal det skrives henne, for jeg skal vel skrive preamblen i toppen af dokumentet?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af daleif (Slettet)

Du skal ned i det næste afsnit, du bruger ntheorem, der står alt hvad du skal bruge. De eksempler du henviser til anvender amsthm.

ntheorem og amsthm kan ikke anvendes samtidigt.


Svar #6
10. april 2013 af KaPeter (Slettet)

okay tak, så prøver jeg at kigge på det igen...


Skriv et svar til: Sætning og bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.