Matematik

Vækst

10. april 2013 af henrikmadse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et beløb på 3200 kr, der forrentes med en fast årlig rente, er i løbet af 10 år vokset til 3997.45 kr.

Hvor stor er den årlige rente?
Hvad er den tilhørende fremskrivningsfaktor?

vil nogle være så søde at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af mathon

 

                                        3997.45 = 3200 • (1+rår)10                 rår = p/100

 NB
         pas på betegnelserne

                                                       rente er et kronebeløb

                                                       rentesats r er en decimalbrøk

                                                       procentsats p = r • 100

                                                       fremskrivningsfaktoren er (1+r)

 


Svar #2
10. april 2013 af henrikmadse (Slettet)

forstår ikke helt rår=p/100


Svar #3
10. april 2013 af henrikmadse (Slettet)

jeg har brugt formlen r=10√3997,45/3200  -1

og har fået 0,0225


Skriv et svar til: Vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.