Matematik

Rentesregning

10. april 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Et beløb på 7500 kr. indsættes i banken på en konto. Beløbet forrentes med 0,9% om året. Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 12 år? 

Hvordan skal dette udregnes? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af Yang (Slettet)

Brug renteformlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

anvend

 

         Kn = K0 (1 + r)n


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

K12 = 7500 * (1 + 0,9/100)12

;-)


Svar #4
10. april 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

# 3 - Tak!! 

Hvad så med denne tekst i samme opgave:

b. På en anden konto indsættes 1500 kr. Efter 7 år står der 2100 kroner. Hvad er den årlige rente i procent? 

Er det stadig samme fremgangsmåde? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

nej, du skal her, ud fra dine informationer, bestemme r i sammenhængen Kn = K0 · (1 + r)n

 

    2100 = 1500 · (1 + r)7

    2100 / 1500 = (1 + r)7

    7.rod(2100 / 1500) = 1 + r

    7.rod(2100 / 1500) - 1 = r

   

 

   

 

   


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Samme formel, ja - men her er det r, der skal isoleres

Kn = K0 * (1+r)n

Husk at r er (renten i procent) / 100 !

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

generelt for #5, er

 

      r = (Kn / K0)1/n - 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- som nemt kan udledes af renteformlen - så har man kun een formel at huske på . . .

;-)


Svar #9
10. april 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Jeg takker til jer begge og undskylder med et sidste spørgsmål/en sidste opgave (stadig i samme opgave)

c. På en tredje konto indsættes 12500 kr. til 1,5% p.a. Man vil gerne kunne hæve 15000 kr. fra kontoen. Hvor mange år skal man vente. 

Skal jeg gange 12500 med 2? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Samme formel - nu skal du finde n

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Kn = K0 · (1 + r)n, med hensyn til n

 

    Kn = K0 · (1 + r)n

    Kn / K0 = (1 + r)n

    log(Kn / K0) = log(1 + r) · n

    log(Kn / K0) / log(1 + r) = n

 

   


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.