Matematik

Tangenter for f(x)=x^2-2x-1 1/4

10. april 2013 af marieguldager95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Har fået stillet en opgave som lyder følgende:

Funtionen f er givet ved forskriften
f(x)=x^2-2x-1 1/4
Bestem forskriften for tangenten i x=0 ?

Bestem forskriften for tangenten i (2,f(2)) ?

Bestem forskriften for tangenten i (1,f(1)) ?

så jeg skal altså finde tangeter med en bestem forskrift... Nogen der ved hvordan man skal gøre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af lvr34 (Slettet)

anvend

 

    y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

find f' - så har du hældningen i de forskellige punkter

Derefter tangentligningen

y - y0 = f'(x0) * (x - x0)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Tangenter for f(x)=x^2-2x-1 1/4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.