Matematik

Faktorisering af tredjegradsfunktion

10. april 2013 af MathiasJH (Slettet)

Hej
 

Jeg er blevet i tvivl ang. faktorisering af et tredjegradspolynomium. 

Jeg ved at hvis funktionen har 3 nulpunker skal jeg bruge formlen: a(x-x1)(x-x2)(x-x3). Men hvilken formel skal jeg bruge hvis funktionen kun har 2 nulpunkter?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2013 af peter lind

Så vil funktionen være p(x) = a(x-x1)2(x-x2)

Du kan også komme ud for at der kun er 1 løsning. Der er 2 muligheder for det p(x) =a(x-r)3 eller p(x) = (x-r)p2(x) hvor p2(x) er et andet grads polynomium uden rødder


Svar #2
10. april 2013 af MathiasJH (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Faktorisering af tredjegradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.