Matematik

Wald's identity

10. april 2013 af KaPeter (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Håber nogen kan hjælpe mig med beviset for Walds identity

 

Jeg skal vise E[    exp(t*S_tau)  /   m(t)^tau   ] = 1 hvor m(t) er den momentfrembringende funktion og tau en begrænset stoptid.  

 

Jeg har bevist, at for 0<= k<m

E[   exp(t*S_n)  1{ tau=k} ] = E[exp(t*Sk)] m(t)^{n-k}1{tau=k}

 

Hvordan kommer jeg så fra

sum_{k=0}^n E[   exp(t*Sk)  /  m(t)^{k}   ] * 1{tau=k}

=  sum_{k=0}^n E[   exp(t*Sk)  /  m(t)^{k}   ]  * (  exp(t*Sn-Sk} /m(t)^{n-k}  ) *  1{tau=k}

 

Håber nogen kan hjælpe

 


Skriv et svar til: Wald's identity

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.