Kemi

Saltindhold i havvand

10. april 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er i tvivl om jeg har løst denne opgave rigtigt? Håber at i vil hjælpe.

Antag at cloridionerne udelukkende findes sammen med natriumioner, og beregn massen af NaCl i 1 L vand.

n(Cl-)= 0,000325 mol

Skal jeg så benytte mig af denne formel?

n(NaCl)*M(NaCl)= m(NaCl),  hvis ja, vil det sige at n(NaCl) også er 0,000325 mol?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af PoKulaKi (Slettet)

Ja. Din antagelse om at Cloridionerne kun findes sammen med natriumioner fortæller dig netop, at n(NaCl) = 0,000325 mol

Og det er den rigtige formel.


Skriv et svar til: Saltindhold i havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.