Matematik

Renteregning

11. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsætter sin arv på en konto med variabel rente. Efter 5 år står der 287,574,50 kr. på denne konto.

b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente for denne konto.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2013 af mathon

 

             du har glemt at oplyse arvens størrelse

men ellers

                                K = Ko • (1+r)n

                               1+r = (K/Ko)1/n

                                r = (K/Ko)1/n - 1

specifikt
                                r = (287,574,50/Ko)1/5 - 1                     Ko er "arven"

 

 

              

                              


Svar #2
11. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

250,00 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2013 af mathon

må være     250.000


Svar #4
11. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Ja..


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2013 af mathon

 

specifikt
                                r = (287.574,50 / 250.000)1/5 - 1                   


Svar #6
11. april 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.