Matematik

mol og molarmasse

09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
Opgaven er:

Bestem massen af: 1 mol Zn.

Så skal jeg bare kigge i det periodiske system og kigge under Zn og finde ud af at massen er 65.39

Så svaret er 65.39?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

Svaret er 65,39 g - men du kan ikke bare sige, at massen er 65,39 blot ved at se, at der under Zn står 65,39. Du skal selvfølgelig vise, hvordan du beregner det :)

Svar #2
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

beregner det...? der er squ da ik noget at beregne... det står jo tydeligt og klart på skemaet.. men hvad er benævnelsen for resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

okai okai - ved godt, at der blot står "bestem" og ikke "beregne", men da der jo står under Zn at molarmassen M = 65,39 g/mol, så der det ikke ensbetydende med, at massen er 65,39 g. Det er det jo selvfølgelig kun, da du skal bestemme massen for 1 mol Zn

- hvis det derimod havde været 2 mol Zn, så blev du jo nød til at vise, hvordan du kan bestemmer massen af Zn.

Svar #4
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

så står der så i den næste opgave: Bestem massen af: 4.4 mol Mg.

Hvad gør jeg så?

Er det her rigtigt?

4.4 * 24.31 = 106.964 g/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

nej:

4.4 mol * 24.31 g/mol = 106.964 g

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

og så skal det kun være 0,11 kg.. du har kun to betydende cifre..

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

Du skal huske på, at du benytter denne formel:

n = m/M

hvor

n = stofmængden angivet i mol
m = er massen angivet i g
M = den molare masse angivet i g/mol

:)

Svar #8
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

ok... takker... :-)

Så står der:

Bestem massen af:
1 mol C-vitamin (C6H8O6)

Så skal jeg vel gøre sådan her:

(12.01*6) + (1.008*8) + (16*6) = 176.124 g

rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

#8 jeps - men fortsat huske enheder - det tæller UTROLIGT meget! ;)

Og så skal der vist nok kun være 2 betydende cifre :o

Skal man egentlig ikke angive molar massen for oxygen med to decimaler, altså 16,00 g/mol?

Svar #10
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

joo... det går ikk med alt for mange decimaler....

denne her er lidt speciel...

Bestem massen af 6.1 mol Na3PO4

6.1 mol * (22.99g/mol *3) + 30.97 g/mol + (16.00g/mol *4) = 515.69 g

Gør jeg det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2005 af Micc_86 (Slettet)

Jeps, nu ser det skam meget bedre ud ;D

Svar #12
09. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)

og resultatet passer? er bare ikk sikker på om det skal ganges med 6.1...

Skriv et svar til: mol og molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.