Matematik

løsning til differentialligning

09. oktober 2005 af lull@ (Slettet)
Bestem den løsning til differentitalligningen, der går gennem (a,b) når:

a)dy/dx=x (a,b)=(1,2)
y=(1/2)x^2 +k
2=(1/2)*1^2 + k <=> k= 1^(1/2);
dvs. f(x) (1/2)x^2+(3/2)
(er det rigtigt regnet)?

b) dy/dx= sqrt(x) (a,b)=(1,1)
y=

c) dy/dx= 1/sqrt(x) (a,b)=(4,1)
y=

er der nogen der kan hjælpe mig med b og c ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af Duffy

a) er rigtig. Men jeg er ikke rigtig med på hvad "1^(1/2)" betyder??!!

b) & c) går efter samme melidi. Prøv nu selv. Du skal "bare" integrere der-ud-af.


Duffy

Svar #2
09. oktober 2005 af lull@ (Slettet)

jeg har prøvet ku ik få det til at passe. facittet til
b er y=(2/3)xsqrt(x)+(1/3)
c er y=2sqrt(x)-3, x>0

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2005 af allan_sim

#2.
Husk på, at sqrt(x)=x^(1/2) og 1/sqrt(x)=x^(-1/2).

Svar #4
09. oktober 2005 af lull@ (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke:( jeg er simpelthen gået i stå! med de sidste b og c.. prøver frem ligesom i a men kan ik få resultatet

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af bif (Slettet)

Joh, prøv nu når du har denne formel:

S[x^n]dx = 1/(n+1)x^(n+1) + k, k E R .

n E Z, n<>-1 ,

for n = -1 er

S[x^n]dx = ln(x) + k , k E R .



Duffy

Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.