Kemi

Aktiveringsenergi!

13. april 2013 af læsefreak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, 

Jeg sidder med denne kemi opgave, hvor jeg skal bestemme aktiveringsenergien. 

Med henblik på at bestemme aktiveringsenergien for reaktion II, udføres der
målinger ved forskellige temperaturer. I alle tilfælde er begyndelseskoncen-
trationen af ?-D-glucose 5,6 ·10-4 M.
Tabellen viser sammenhørende værdier af temperatur og initialhastighed for reaktion II.

Temperatur / °C            26         30        33
?v0/ 10-7 M·s-1               1,2       1,7        2,5


c) Bestem aktiveringsenergien for reaktion II.

Jeg har beregnet aktiveringsenergien til Ea=79008,39 J/mol = 79,008 Kj/mol, men jeg er dog meget usikker på, om det er rigtig det jeg har gjort eller ej! så jeg håber virkelig at der er nogen der gider at kommentere og evt. regne opgaven ud så jeg kan sammenligne resultatet! :-)

på forhånd tusind tak!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2013 af mathon

k3/k1 = 2,5 / 1,2 = 2,08333

                   ln(k3/k1) = (Ea/R) • ((1/T1) - (1/T3)) = (Ea/R) • ((T3-T1)/(T3•T1))

                   Ea = R • ln(k3/k1) • (T3•T1)/(T3-T1)

                   Ea = (8,31451 J/(mol·K)) • ln(2,08333) • ((306 K)•(299 K))/((306 K) - (299 K)) = 79764,4 J/mol =

                                                                                                                                                79,764 kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2013 af icejokke (Slettet)

Ikke helt korrekt

Du laver linenær regression på datasættet

Hvor x er 1/T , T = 273 + grader celsius

og y er ln( initialhastigheden),

så får man liningen 31.91-9493*x

og vi ved at hældningen er lig med : -Ea / R   , (se arrhenius-plot hvis du vil have det uddybet)

Derfor får vi 

9493 / 8,314 (j/mol*k) = 78924,8 J/mol  (enhederne sejler men metoden tager højde for HELE datasættet og ikke kun k1 og k3  )

78,92 kJ/mol


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.