Matematik

Integralergening - bestem følgende tal

13. april 2013 af Kbrondby - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Jeg sidder med en opgave som lyder følgende: 

 

Funktionen f er bestemt ved f(x)=x+1/x. Bestem følgende tal: 

Det er et bestemt integrale. Det ligger mellem 3 og 2, jeg ved ikke hvordan jeg skriver det korrekt.. 

a)  ∫23f(x)dx 

 

Hvordan løser jeg denne opgave? :) 

Og evt. en forklaring :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af ChemistryIsKey

Du integrerer først funktionen (det bliver lettere senere hvis du gør dette på forhånd).

     F(x) = x2 / 2 + ln|x|

Herefter bruger du reglen for bestemt integrale ved én funktion, altså

     ab (f(x)) dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a)

I den opgave bliver integralet altså

     23 (x + 1/x) = [x2 / 2 + ln|x|]23 = (32 / 2 + ln|3|) - (22 / 2 + ln|2|) = 2.9

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2013 af peter lind

Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1) for n ≠1 og ln(|x|) for n=-1


Svar #3
13. april 2013 af Kbrondby

Okay tak for det :)

 

Jeg kigger på det, også sidder den nok lige i skabet ;) 


Svar #4
13. april 2013 af Kbrondby

Jeg har integreret x+1/x og jeg får det til 1/2x^2+Ln^x. Det er ikke det samme som dig kan jeg se. Hvad har jeg lavet fejl i min integering? 


Svar #5
13. april 2013 af Kbrondby

Jeg har selv fundet svaret, så du behøver ikke at skriver det. 


Skriv et svar til: Integralergening - bestem følgende tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.