Matematik

Andengradsligning

13. april 2013 af MustafaNazar (Slettet)

Hej hvad får i når i løser denne andengradsligning x^2 + x -30 = 0 ? (SKAL løses uden hjælpemidler)

OG får i d til -119 eller -120?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2013 af peter lind

Det er klart forkert summen af rødderne skal give -1 og produktet af rødderne -30. Hvad har du gjort ?


Svar #2
13. april 2013 af MustafaNazar (Slettet)

Jeg får ikke rødderne til -119 eller -120... Det er diskriminanten jeg er i tvivl om


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2013 af mette48 (Slettet)

x^2 + x -30 = 0

d=b2- 4*a*c            da c er negativ bliver d pasitiv

x=(-b±√d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2013 af lvr34 (Slettet)

 

    x2 + x - 30 = 0, ax2 + bx + c, x = 0, ved x = (-b ± √D) / 2a, hvori D = b2 - 4ac

 

    x = (-1 ± √(12 - 4 · 1 · (-30)) / 2 · 1

    x = (-1 ± √(121)) / 2

    x = -1 ± 11 / 2

    x = 5   ,   x = -6


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.