Matematik

Exponentialfunktion

14. april 2013 af Ø,P (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke lige se hvordan man løser denne ligning

så hvis der er en der kan hjælpe mig ville jeg være glad.

32x-2*3x-3=0

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2013 af mathon

 

                             32x - 23x - 3 = 0

                             (3x)2 - 23x - 3 = 0
  sæt y = 3x
                             y2 - 2•y - 3 = 0
                                                            1)  løs mht y>0

                                                            2)  løs mht  x = log(y) / log(3)


 

 


Skriv et svar til: Exponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.