Kemi

pH i en opløsning

14. april 2013 af RGMathias (Slettet)

HELP ME :O

130mL 0,25 mol/L natriumhydroxid-opløsning og 110 mL 0,074 mol/L 
bariumhydroxid-opløsning sammenblandes.
1) Beregn [OH-] i blandingen.
2) Beregn pH i blandingen.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af djonn (Slettet)

Nu er jeg ikke den skarpeste til kemi, men jeg vil mene at koncentrationen af natrium- og barium-hydroxid er den samme som den aktuelle koncentration af hydroxid, derfor skal du lægge dem sammen tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2013 af mathon

NaOH:

                    (0,130 L) • (0,25 mol/L) = 0,0325 mol OH-

Ba(OH)2:

                    2 • (0,110 L) • (0,074 mol/L) = 0,01628 mol OH-

           i 240 mL findes 0,04878 mol OH-
dvs
          [ OH- ] = (0,04878 mol) / (0,240 L) = 0,20325 M

 ved 25ºC

          pH = 14 - pOH = 14 - (-log([ OH- ]) = 14 - (-log(0,20325) = 14 - 0,69197 ≈ 13,31


Svar #3
15. april 2013 af RGMathias (Slettet)

Taaaaak :O
- Men er der, da forskel på hvor mange grader det er?


Skriv et svar til: pH i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.