Matematik

hvad fortæller a ?

14. april 2013 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det oplyses, at sammenhængen mellem prisen og mængden af stabilgrus kan

beskrives ved
y =ax + b ,
hvor x er mængden af stabilgrus (m3), og y er den samlede pris (kr.).


A) Bestem tallene a og b. ( y = 255x+ 1250 )


B) Hvad fortæller tallet a om prisen for stabilgrus?

 

Jeg har løst opgave A men hvad fortæller a om prisen for stabilgrus i opgave B ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af 123434 (Slettet)

Er  der flere oplysninger?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2013 af mette48 (Slettet)

a er prisen pr kubikmeter stabilgrus


Svar #3
14. april 2013 af momix (Slettet)

TAK! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2013 af Stats

hældningskoefficienten kan vel beskrive prisens rate pr m3 stabilgrus. Lidt ligesom hvis vi er en fabrik der skal købe dukker.

Uanset om det er én dukke vi skal have eller om det er flere, så er der fragt der skal betales, (vores b værdi, og lad os sætte værdien til 45kr). Dukken koster 100kr, (vores a værdi). 

Vi kan derfor sige at virksomhedens sammenhæng mellem pris og antal dukker kan beskrives ved følgende lineære funktion:

y=100·x+45 Altså er a grusens pris i dit tilfælde

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: hvad fortæller a ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.