Matematik

Potensfunktion

15. april 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den tilladte neddykningstid for en professionel dykker kan beskrives ved en model af
typen f(x)=b*a^x hvor x er neddykningsdybden, målt i meter, og f(x) er den tilladte neddykningstid, målt i minutter.

Hvis neddykningsdybden er 15 meter, er den tilladte neddykningstid 75 minutter.
Hver gang neddykningsdybden forøges med 20 %, aftager den tilladte neddykningstid
med 32 %

a) Bestem tallene
a og b
Kan jeg få lidt hjælp her? Funderer lidt over om det er regression jeg skal ud i..


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2013 af 123434 (Slettet)

Fy = Fx^a

0,68=1,20^a

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2013 af peter lind

Indsæt oplysningen om neddykningstid ved 15 meter i formlen. Det giver en ligning med de 2 ubekendte a og b. Forøg  neddykningsdybden med 20% og find den tilsvarende dykketid. Indsæt dette i formlen. Du har nu 2 ligninger med 2 ubekendte a og b- Dividerer du ligningerne med hinanden går b ud, så du har en ligning med en ubekendt


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2013 af 123434 (Slettet)

log(0,68)=log(1,20^a)

a=log(0,68)/log(1,20)=ca -2, 11528................................ har ikke taget alle decimaler med.

b=y1/x1

b=75/15=5

Er det korrekt, at ca. den giver?

f(x)=5*-2,11528^x

 

 


Svar #4
16. april 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

#3

Den skal give 23058,6*x^-2,11528

b=75/15^-2.11528

f(x)=23056,6*x^-2.11528

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af mathon

 

                      f(x) = y = b xa

                                 f(15) = 75 = b 15a

                                               0,68•75 = (1,20•15)a = 18a

                                               a = ln(51) / ln(18) = 1,36032

                                               

                                             
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af mathon

#0

     Din funktionsforskrift er forkert

                                                                    f(x) = b ax   --->   f(x) = b xa
                                                                                            eksponentiel                      potensiel

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2013 af 123434 (Slettet)

Ok Så B=y/x^a

 


Svar #8
16. april 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

#6 Ja du har ret, min fejl der er jo en mildest talt en stor forskel på de to funktioner. Undskyld forvirringen det gav :)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.