Matematik

Hjælp til talrække ???

15. april 2013 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej er der nogen der kan løse denne talrække: 13 - 95 - 21 - 39 - 52 ____ -______ - ______ - _______ osv..       


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. april 2013 af SuneChr

13   95   21   39   52   - 382    - 2051   - 6085   - 13963   - 27505


Svar #2
15. april 2013 af Tina12453

Kunne du evt. fortælle hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2013 af SuneChr

heltalsdelen af (- 14,375·n4 + 185,08·n3 - 829,12·n2 + 1489,4·n - 818) + 1

Det første tal fås, når n = 1

Det andet tal for n= 2

o.s.v.

# 0   Det er ikke en god idé at skrive bindestreg imellem, da det fejlagtigt kan tolkes, som om tallene er negative. Tallene er vel positive? Fra n = 6 er tallene alle negative og er til stadighed faldende.


Svar #4
15. april 2013 af Tina12453

Jo tallene er positive, men jeg forstår det stadig ikke helt. Hvor kommer dine tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2013 af SuneChr

Tallenes sammenhæng er svært overskuelige, hvorfor man kan forsøge at lave regression på de første fem tal, der er skrevet.

Computeren kan da, v.h.a. disse få tal, prøve, at finde et polynomium, der passer godt til tallene, og fandt da det nævnte fjerdegradspolynomium, hvor man indsætter n, og ser på heltalsløsningen og lægger én til. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2013 af mette48 (Slettet)

Er du sikker på du har skrevet tallene rigtigt og er - mellem tallene minuser eller blot for at adskille tallene?


Svar #7
15. april 2013 af Tina12453

Ja tallene er skrevet rigtigt, og de er alle positive ...


Brugbart svar (3)

Svar #8
15. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Rækken bygger på en repetition af sekvensen: 13952

13  95  21  39  52  13  95  21  39  52  13 .....o.s.v


Svar #9
16. april 2013 af Tina12453

Ja, det sagde min lærer også i dag :)


Skriv et svar til: Hjælp til talrække ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.