Kemi

Stofmængde

15. april 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har følgende reaktion:
Fe(s)+2H(aq)-->Fe2+(aq)+2H2(g)

Og jeg kender n(Fe)=2mol. Men hvorfor kan man sige at n(Fe)=n(Fe2+)? Er det fordi, at de reagere i forholdet 1:1?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


                               Fe(s) + 2H+(aq) ---> Fe2+ + 2H2(g)
molforhold               1          2                  1           2
               
      så n(Fe(s)) = n(Fe2+(aq))


Svar #2
15. april 2013 af mimok (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.