Fysik

Periodiske bølger

16. april 2013 af jayce (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens.

Jeg har fået mig en opgave som jeg føler mig meget blank omkring, og håber at i måske kan hjælpe mig.

Jeg har vedhæftet opgaven som en fil.

 

Superpositionsprincippet ved jeg er y(x,t) = y1(x,t) + y2(x,t).

 

 

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2013 af NikolajFys2 (Slettet)

Jeg kan nok godt hjælpe til at komme igang. :-)

Superpositionsprincippet gælder som du selv skriver, ved at lægge de to bølgeligninger sammen:

y1+y2=A*cos(k1 x - w1 t)+A*cos(k2 x - w2 t)

=A*cos(k1 x - w1 t) + A*cos(k1+2Δk)x-(w1+2Δw)t)

og dette reduceres så til 

2A*cos(Δkx-Δwt)*cos((k1+Δk)x-(w1+Δw)t)

 

I opgave b skal du omkring interferens. Når bølgetop møder bølgetop er der konstruktiv interferens (den resulterende bølge bliver kraftigere). Når bølgetoppe ikke mødes opnåes destruktiv interferens (den resulterende bølge bliver svagere). Og når bølgetoppe er helt "ude af takt" er den resulterende bølge lig 0.

 


Svar #2
16. april 2013 af jayce (Slettet)

Hvordan får du det reduceret?

Svar #3
19. april 2013 af jayce (Slettet)

Jeg har fundet ud af a, b og d. Tusind tak for hjælpen med det! :)

Men jeg har et spørgsmål omkring opgave c, er der nogle der kan hjælpe mig lidt der? 

 

Jeg tænker noget i retning med ω=2πf, og udnytte udtrykket inde i parantesen. Men jeg er lidt i tvivl om helt præcis hvordan det skal gøres.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2014 af sejereje91 (Slettet)

Hej jayce, hvordan reducerede du den?
Jeg kan simpelthen ikke se en sammenhæng i det :s

Skriv et svar til: Periodiske bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.