Kemi

Reaktionskenitik

17. april 2013 af jepperdepper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Aktiveringsenergiesn Ea for en første-ordens-reaktion er 75 kJ/mol. Halveringstiden
ved 25 grader celcius er 72 minutter. Beregn halverinsgtiden ved nul grader celcius.
(Frekvensfaktoren A er uafhængig af temperaturen).

Først udregner jeg reaktionskonstanten: k=A*exp(-E_a/(R*T))

A findes: 72min -> 4320s ->  (4320s)^-1

Så k=A*exp(-E_a/(R*T))=(4320s)^-1*exp((-75kJ/mol)/R*298 K)

dette giverr: k=.000224

Nu bruges: T½=ln(2)/k

men dette giver: 3094.41
 

 


Skriv et svar til: Reaktionskenitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.