Fysik

Hvordan beregner man hastigheden?

17. april 2013 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg har brug for hjælp til en opgave.

Vores solsystem befinder sig ca. 30.000 lysår fra centrum af Mælkevejen. Solsystemet roterer én gang rundt om galaksens centrum på ca. 200 millioner år.

• Bestem solsystemets hastighed rundt om Mælkevejens centrum i km/t. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af peter lind

v=2πr/T r radius i bevægelsen T omløbstiden


Svar #2
17. april 2013 af Merly (Slettet)

det er også det jeg har gjort, men jeg kan ikke få det til at passe. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er da dit resultat?


Svar #4
17. april 2013 af Merly (Slettet)

Jeg har gjort sådan:

1 lysår= 9,46*10^11km

(9,46*10^11*30000*2*3,14)/200000000=8,91*10^20

 

Det skulle give noget over 800 milioner tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du finder jo så hastigheden i km/år. Du skal omregne omløbstiden til timer for at få hastigheden i km/t .


Skriv et svar til: Hvordan beregner man hastigheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.