Matematik

Matematik B studenter eksamen, opg 13

17. april 2013 af emilie3194 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
jeg sidder med en aflevering, hvor jeg er kommet til sidste aflevering, som jeg ikke rigtig kan komme i gang med.

Et kasseformet fuglebur skal bygges langs en mur, således at en del af muren udgør den
ene side, og jorden udgør bunden af buret. Den del af buret, der skal indhegnes med
trådnet, består således af loftet og de tre andre sider. Buret skal være 6 gange så langt, som
det er bredt. Bredden betegnes med x, og højden betegnes med h.
a) Gør rede for, at fugleburets overfladeareal O og rumfang V kan udtrykkes ved x og h,
således at

O = 6*x^2+8*h*x og V = 6*h*x^2

Er der nogle der kan give et lille vink til hvordan jeg kan redegøre og komme i gang med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bredden kaldes x , og så er længden af buret 6x .

Loftet er et rektangel med siderne (længde) og (bredde) dvs. x og 6x.

De tre andre sider er to kongruente rektangler med siderne (bredde) og (højde), dvs x og h, samt et rektangel med siderne (længde) og (højde), dvs 6x og h.

Det samlede overfladeareal af sider og loft med hegn er da

O = x·6x + 2·x·h + 6x·h = 6x2 + 8·x·h .

Burets rumfang er rumfanget af en kasse med siderne bredde), (længde), og (højde), dvs. x, 6x, og h, så

V = x·6x·h = 6x2·h


Svar #2
17. april 2013 af emilie3194 (Slettet)

Arh ja, mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik B studenter eksamen, opg 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.