Fysik

fysik b tyngdekræft

18. april 2013 af michael34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved hvilken vinkel med vandret bevæger klodsen sig nedad , kun ved hjælp af tyngdekraften. (Hjælp: tegn en god figur af opgaven og indtegn de kræfter der påvirker klodsen)

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af hesch (Slettet)

Gnidningskoefficient eller andre oplysninger ?


Svar #2
18. april 2013 af michael34 (Slettet)

klodsen har en vægt på 5 kg det er alt hvad vi har fået givet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af hesch (Slettet)

Hvis klodsen bevæger sig gnidningsfrit, vil den bevæge sig nedad for enhver vinkel, ε > 0.

 


Svar #4
18. april 2013 af michael34 (Slettet)

tak for hjælpen :) 


Svar #5
18. april 2013 af michael34 (Slettet)

hvad betyder dette ε ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2013 af mathon

 

                                   Fgnid = µ • FN = µ • m•g•cos(α)

                                   Ftræk = m•g•sin(α)

 når
                                   Ftræk = Fgnid   er bevægelse på grænsen til at begynde
grænsevinklen g
er derfor
                                   m•g•sin(g) = µ • cos(g) • m•g

                                   sin(g) = µ • cos(g)

                                   tan(g) = µ

                                   g = tan-1(µ)

       For spidse klodsvinkler med vandret større end g vil klodsen bevæge sig nedad.
          

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det var et symbol, der blev benyttet for hældningsvinklen. Hvis du foretrækker at kalden vinklen α eller θ er det helt i orden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af hesch (Slettet)

I min ungdom anvendtes ε indenfor differentialregning, og symbolet indikerede her en værdi, der var mindre end alle andre værdier, dog større end 0, altså uendeligt lille.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man benytter stadig ε-δ terminologien inden for funktionsteori, men det er jo ikke den sammenhæng, der er tale om her. Ofte benytter man α eller θ som betegnelse for et skråplans hældningsvinkel med vandret.


Skriv et svar til: fysik b tyngdekræft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.