Matematik

stamfunktion,

18. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål til en opgave,

 

en funktion f er givet ved

f(x) = 2x + (1/x), x > 0

hvordan bestemmes, stamfunktion til f, hvis graf går gennem P(1,3) ,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af mathon

 

                  F(x) = y = x2 + ln(x) + k          gennem P(1,3)

                            3 = 12 + ln(1) + k

                      


Svar #2
18. april 2013 af avengers (Slettet)

tak,


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af ChemistryIsKey

Du integrerer først funktionen vha. reglerne

     ∫ (axn) dx  =  axn+1 / (n + 1) + k

og

     ∫ (1 / x) dx  =  ln|x| + k

Derfor får du

     F(x)  =  ∫ (2x + 1 / x) dx  =  2x2 / 2 + ln|x| + k = x2 + ln|x| + k

For at bestemme integrationskonstanten k indsætter du nu punktet i stamfunktionen og isolerer k

     3 = 12 + ln|1| + k

     3 = 1 + 0 + k

     k = 2

Derfor er den endelige stamfunktion

     F(x) = x2 + ln|x| + 2

:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- nu behøver du bare at skrive af . . .

;-)


Skriv et svar til: stamfunktion,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.