Kemi

Oxidationstal for CH3CHO

19. april 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

i min opgave står der at oxidationstallet for CH3CHO er +1. Hvordan kan dette lade sig gøre ?

det er jo O= -2 og H=+1 hvilket i alt giver -1.

Siger jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

 

                oxidationstallet for C i
                                                                R-CHO      er +1

evt
                oxidationstallet for C i
                                                                C2H4O      er +1

                      
 


Svar #2
19. april 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak mathon.

Men hvis C=+1 og H=+1 og O=-2 så må alt give 0 ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af mathon

#1


 

                oxidationstallet for C i
                                                                                                   R-CHO      er +1

   der beregnes kun ud fra den funktionelle gruppe
                      
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af dumstudent (Slettet)

#3 er C = +1 fordi den samlede ladning skal være =0?

Har fået en opgave, hvor jeg skal afstemme oxidationen af propan-1-ol med beckmanns blanding;

R-CH2OH + Cr2O72- --> R-CHO + Cr3+

 

For R-CH2OH: 

H·3 = +3

O = -2

--> C = -1

 

For R-CHO:

H: +1

O: -2

--> C = +1

 

Samlet stigning

C stiger 2

...men hvad med Cr?

 

Undskyld, men er virkelig en skovl til redox


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af mathon

#4

                                      -1                      +6                        +1             +3
                                   R-CH2OH    +    Cr2O72-   --->   R-CHO   +   Cr3+


       op   ned   antal
C    2                 3
Cr           3         2


                                   3 R-CH2OH    +    Cr2O72-   --->   3 R-CHO   +   2 Cr3+

afstemning af ladning:

                                   3 R-CH2OH    +    Cr2O72-   +   8 H+--->   3 R-CHO   +   2 Cr3+

afstemning af hydrogen:

                                   3 R-CH2OH    +    Cr2O72-   +   8 H+--->   3 R-CHO   +   2 Cr3+   +   7 H2O

oxygen stemmer


Skriv et svar til: Oxidationstal for CH3CHO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.