Kemi

Fysik og kemi

19. april 2013 af nejmenmenmen (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej, det er angående kemi. Jeg håber der er nogle der kan hjælpe. Tak på forhånd.

I min klasse i kemi skal vi snart lave en lille eksame. Jeg har trukket salte, og nu ville jeg spørge om, hvad man kunne lave. Skriv helst præcis hvad jeg skal bruge og skal gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af halilkøse (Slettet)

Du kunne starte med, at forklare hvad salte er

dvs. salte er ionbinding, som består af bindinger mellem metaller og ikke metaller.

f.eks. Natrium og Chlorid

Na+ + Cl-→ NaCl(s)  

 

Du kunne komme ind på ΔEN (forskellen i elektronegativiteten)

f.eks.       Na = 0,9 EN     og      Cl = 3,0 EN

dvs.         ΔEN = 3,0 - 0,9 = 2,1    

Her kan man forklare, at grunden til at NaCl er en ionforbindelse er fordi ΔEN= over 1,8 

 

Du kunne også evt. inddrage nogle forsøg i lavet med salte.

 

Held og lykke


Skriv et svar til: Fysik og kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.