Matematik

Parkens græs

20. april 2013 af Mariaxoxo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er lidt usikker i nogle opgaver i min porblemregning:

Græsfrøene koster 881,60. plus 25% moms for en sæk med 20 kg

1) Hvor meget koster græsfrøene til græstæppet?

Jeg ville løse den sådan her: 1102:20x 237,6 (de skal bruge 237,6 kg græsfrø) =13091,7 ?

 

2) Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset

Og jeg ved at græsslåmaskinen er 1,52 m, og græsplænen er 72x110

 

Håber jeg kan få lidt hjælp

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af peter lind

1) Du kan ikke bare lade overskydende frø gå tilbage til sælgeren af frøene. Du skal købe så mange sække at der er nok frø.

2) Find hvor mange gange du er nød til at køre fra en af siderne (igen et helt tal) og gang det med længden af den anden side


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2013 af Limederf (Slettet)

1)
Græsfrøene koster 881,6 kr. plus 25% moms for en sæk med 20 kg.
881,6 kr * 0,25 = 220,4 kr. (momsen)
881,6 kr. + 220,4 kr. = 1102 kr. (med moms)
237,6 kr. : 20 = 11,88 = 12 (Hele sække)
12 * 1102 kr. = 13224 kr. for græsfrøene

2)
Græstæppets areal er 7920 m2 (72 m * 110 m)
Græsslåmaskinens bredde = 1,524 m
72 m : 1,524 m = 47,244 = 48 (Helt antal gange)
110 m * 48 = 5280 m
Gartneren skal køre 5280 m (5,280 km).


Svar #3
20. april 2013 af Mariaxoxo (Slettet)

Tusind tak :D Nu forstår jeg det meget bedre.


Skriv et svar til: Parkens græs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.