Matematik

Matematik - hjælp! Rente

20. april 2013 af joseh95 (Slettet)

På en bankkonto indsættes 30.000 kr. til en årlig rente på 1,125%

- Hvor meget står der på kontoen efter 7 år? 

 

En der kan hjælpe og forklare mig hvodan man kommer frem til resultet, via mellemregninger, osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n   K kapitalen efter n år, K0 er startkapitalen og r er rentefoden


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

32.362,5 tror jeg det er, er ikke sikker :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Jeg får ikke helt det samme. Prøv at vise, hvad du gør. Stil det op i enkelte regneudtryk, så vi kan se, hvor det er gået galt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2013 af Jauz (Slettet)

Du skal først regne 1,125% om til en fremskrivningsfaktor. Dette gøres ved 1,125/100+1 = 1,01125. Så du har nu 30.000*1,01125
Så n er antal terminer som så er 7 år. Så det du skal skrive på lommeregneren er 30.000*1,01125^7 og så har du ellers svaret. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

#3

30000*1,125/100*7+30000 = 32.362,5. Men er ikke 100% sikker på det er rigtigt :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

#5

det er opløftet i 7.ende  og ikke ganget med 7.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

Nå ved ikke. Men hvad mener i svaret er? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Er du fulkommen blank?

#1  angiver den generelle formel, som er meget simpel at indsætte i, hvis du brugte 30sek på at læse opgaven igennem og forstå notationen kunne du indtaste det på din lommeregner SELV.

#4 laver praktisk talt beregningen for dig, hvor han skriver; 30.000*1,01125^7, ved at indtaste dette på din lommeregner har du svaret! 

Det virker til du ikke engang gider læse folks indlæg igennem, men forventer vi skriver svaret for dig.



 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nu er #2, #5, #7 ikke den samme som trådstarter, som har været bemærkelsesværdigt tavs. "Piloten" forsøgte tilsyneladende at prøve kræfter med en andens opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

Undskyld, men ved ikke helt hvad det her "^" betyder?

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

Nå, det betyder vist dividere!


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2013 af peter lind

a^x betyder ax  altså a opløftet til potensen x


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2013 af Jauz (Slettet)

Det betyder den er opløftet, ikke dividere. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2013 af Piloten123 (Slettet)

Nå ahahah så ved jeg det til næste gang :)

 


Skriv et svar til: Matematik - hjælp! Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.