Kemi

stofmængde af NaOH

21. april 2013 af erinaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej! 

vi har titreret syltningsvæske med en NaOH opløsning.

men hvordan finder jeg stofmængden? 

volumen 0,100M NaOH = 8,5 mL

5,0 mL syltningsvæske

50 mL demineraliseret vand

håber i kan hjælpe..

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

hej ... generelt i dine tråde skal du være lidt mere præcis i dine formuleringer... Du titrerede syltningsvæske med NaOH... hvorfor nævner du så demineraliseret vand? :) Kan du ikke prøve at formulere hele spørgsmålet så præcist som muligt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2013 af DON CARLOS (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad syltningsvæske består af, men det er nok syre-indholdet du leder efter her.

Beregn stofmængden af OH- som ved ækvivalens vil være lig med stofmængden af H+ i opløsningen. Da kan du udregne koncentrationen i din oprindelige opløsning ved at dividere med volumen, 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af mathon

du skev da ellers
          i
http://: Stofmængde af eddikesyre??? (1): Stofmængde af eddikesyre??? (1)

 

                  ...hvor stor en stofmængde eddikesyre der er i 1 liter syltningsvæske"


Svar #4
21. april 2013 af erinaa (Slettet)

Hej! 

Jo selvfølgelig :D 

vi blandede 5,0 mL syltningsvæske med 50 mL demineraliseret vand, hvorefter vi titrerede med 0,100 M NaOH opløsning. 

vi tjekkede derefter buretten og noterede at der var brugt 8,5 mL NaOH 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2013 af mathon

   titrering
                               stofmængde syre                         stofmængde base
                            (0,050 L) • ctestprøve        =      (0,0085 L) • (0,1 mol/L) = 0,00085 mol

                                             ctestprøve     =       (0,00085 mol) / (0,050 L) = 0,017 M

 

   syltningsvæskens eddikesyrekoncentration = 10 ctestprøve  = 10 • (0,017 M) = 0,17 M


....................

da fortyndingsfaktoren er 10
        


Skriv et svar til: stofmængde af NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.