Matematik

OPAVE 7. I DELPRØVEN I DECEMBER 2012

21. april 2013 af mariiaZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

jeg brugte pythagoras til at finde frem til hypontenusen som er 200. 

for har lavet a: . og der var vinkel B til 53. 1oi trekanten BCD. 
 

b) Bestem arealet af firkant ABCD.
Oldtidens ægyptere beregnede en tilnærmet værdi for arealet af en vilkårlig firkant
ved brug af formlen
 

formlen står i opgaven som jeg har vedhæftet. 
kan nogle hjælpe mig. for er lidt lost her.

Vedhæftet fil: opgave 7.jpg

Svar #1
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

jeg ved vare ikke hvor jeg skal finde frem til AD 
fordi de andre svar har jeg,

altså AD er ukendt.
BC =  120
AB = 140
CD = 160

jeg mangler at finde svaret på AD

der også blevet opløst at Vinklen B i trekanten ABD er 47,9 grader.
ved ikke om jeg skal bruge cosinus til det her?


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2013 af Ebordben (Slettet)

Når du har de andre kan du bare omformulere pythagoras, så får du også side (AD).

Og du udregner bare arealet for de to trekanter og plusser dem sammen :) Du har jo alle målene.

Og til den anden opgave sætter du bare tallene ind.


Svar #3
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

jeg er ikke helt med


Svar #4
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

i den øverste trekant, har ikke svært ved at regne arealet ud. 
men den anden  ser lidt svæt ved.  altså ABD hvor der også er opgivet Vinkel B 49,9 grader


Svar #5
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

Nu har jeg udregnet trekantens areal altså BCD. som blev 9600 

hvordan udregner man den anden?

og hvordan skal jeg bruge pythagoros når der ikke er angivet den modstående katete?
det er kun Vinkel B Og den hosliggende Katete der er angivet. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABD kender man siderne BD og BA og den mellemliggende vinkel B , så AD kan beregnes ved at benytte en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trekant ABD er ikke retvinklet, så man kan ikke benytte Pythagoras her. Se #6.


Svar #8
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

når du skriver cosinusrelationen, menér du så at jeg skal tage 

Vinkel B ( 47,9) = 140/b 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Trekanten er netop ikke retvinklet, så man skal bruge en cosinusrelation for den generelle trekant:

|AD|2 = |BD|2 + |AB|2 - 2·|BD|·|AB|·cos(B) ,

hvor vinkel B er vinkel ABD i trekant ABD.


Svar #10
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

b= a2 + c2 - 2 * a * c * cos B

er det sådan , man beregner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, og det oversættes til det jeg skrev i #9.


Svar #12
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

skal jeg så issolerer AD


Svar #13
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

Nu har skrevet det sådan her

|AD|2 = 2002 + 1402 - 2·200·140·cos(B)

jeg kan ikke helt huske hvordan man regner det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man udfører de beregninger, som højresiden dikterer. Derved finder man |AD|2 og kan så beregne |AD|.


Svar #15
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

hvordan beregner jeg det på lommeregneren. fordi jeg må gerne bruge hjælpemidler?
det er en TI-89 Titanium jeg har.


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kan vel finde ud af at regne de tre led ud og så lægge dem sammen til sidst?


Svar #17
21. april 2013 af mariiaZ (Slettet)

det kan jeg desvære ikke. . nok derfor jeg ber om hjælp. . . .


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

2002 = ...
1402 = ....
___________
Sum = .....
2·200·140·cos(B) = .....
-------------------------------
Differens = .....

Det er mig ubegribeligt, at man på en gymnasial uddannelse ikke kan finde ud af at lægge tre tal sammen.


Skriv et svar til: OPAVE 7. I DELPRØVEN I DECEMBER 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.