Matematik

graf og koordinater hjælp til opgave

21. april 2013 af thelight

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Skæringspunkter med x-aksen findes som løsninger til ligningen f(x) = 0. Aflæs nulpunkterne af oplysningerne.

Skæringspunkt med y-aksen er (0 , f(0)) . Aflæs f(0) af oplysningerne.

Benyt oplysningerne til at skitsere grafen. Funktionen er ikke defineret for x = -6 og for x = 6 , hvor funktionen sikkert har lodrette asymptoter. 

 


Svar #2
21. april 2013 af thelight

så du nævnte at jeg havde byttet rundt på alle skæringspunkterne....men har jeg så dem alle sammen hvis jeg bare bytter om på dem så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan du jo afgøre ved at benytte de øvrige oplysninger.


Svar #4
21. april 2013 af thelight

hvad mener du helt præcist, hvis du mener jeg kan benytte mig af at de har givet mig f ' så forstår jeg ikke hvordan den oplysning kan bruges ? og når du sagde jeg havde byttet rundt op x og y tænker du på selve hvilke jeg havde sagt skar x aksen og hvilke jeg havde sagt skar y aksen eller på selve tallen x,y at jeg havde lavet dem om til y,x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du havde byttet rundt på x- og y-koordinaterne i de skæringspunkter, du angav.

 


Svar #6
21. april 2013 af thelight

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan have byttet runt....

f.eks.

når nu f(0)=5 så betyder det at når y = 0 så er x =5 dette betyder at det bliver (5,0) da man altid siger x aksen først ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du bytter igen rundt på x og y. Det er oplyst, at f(0) = 2. Det betyder, at y-koordinaten er lig med 2, når x-koordinaten er lig med 0 . Funktionssammenhængen er jo y = f(x) . Så er skæringspunktet med y-aksen da punktet (0 , 2) .


Svar #8
21. april 2013 af thelight

ok nu kan jeg se det mange tak


Svar #9
21. april 2013 af thelight

så f.eks. hvis man har f(3)=0 så er det ens x koordinat der er 3 og ens y koordinat der er 0  så det bliver 3,0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, x = 3 er jo indsat på x's plads i f(x) .


Skriv et svar til: graf og koordinater hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.