Erhvervsret

Min lærer bryder loven?

21. april 2013 af Karstenpo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skriver på erhvervsret fordi der er størst chance for at finde en der ved noget om loven og lovbrud

Min spansklærer anerkender mig for snyd.. Hun kan intet bevise, og har haft mig til flere prøver i den seneste måned.. Hun har nu toppet den ved at få IT-manden til at hacke sig ind på min computer, for at se hvornår jeg oprettede word-filen som jeg afleverede, og hvornår jeg afleverede, for at se om tiden ville stemme overens med kvaliteten.. men er det ikke ulovligt at hacke sig ind på min computer uden min accept?

 

Please svar hvis i har noget hjælpsomt, eller har noget der kan bruges over for rektor, da jeg skal snakke med ham i morgen..

 

Jeg har IKKE snydt, og hun kan stadig ikke bevise noget..

Mvh Mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af amir0091 (Slettet)

hvad skal han bruge din pc til overhovedet ? 

 

er 99,99% sikker på at det står på selve filen !


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2013 af Limederf (Slettet)

"Hacke sig ind på min computer".
Kan du venligst uddybe?

"Efter straffelovens § 263 stk. 2 er det strafbart, uberettiget at skaffe sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem, og straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder."
https://www.politi.dk/da/borgerservice/anmeldelser/Hacking/


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2013 af Jerslev

#0: Den er nem at modbevise.

Find din aflevering, højreklik-->egenskaber-->Detaljer

Her fremgår det dels, hvem der har oprettet dokumentet (og hvornår) og samtidig den samlede redigeringstid.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Har du noget at have din egen påstand i? Word-dokumentet indeholder jo de oplysninger om tiderne.


Svar #5
21. april 2013 af Karstenpo (Slettet)

For at besvare alle:

 

Vi havde terminsprøver i spansk - A

Jeg oprettede et dokument og lavede opgaven.

en måned efter kommer læreren til mig, som i 2.5 år ikke har rettet en bestemt gruppe drenges opgaver fordi vi ikke siger noget i timerne.. hun siger: når i ikke tager timerne seriøst vil jeg ikke tage jeres afleveringer seriøst..

 

Anyway, hun kommer til mig med terminsprøven og beder mig om at genfortælle alt jeg har skrevet på dansk.. en helt måned efter.. og jeg er ikke den skarpeste til sprogfag, men får alligevel gjort det til fulde.. Hun spørger derefter ind til specifikke ord.. hvordan jeg har bøjet dem, hvad tid de står i osv.. der klarer jeg 3-5, og hun siger derefter: du kunne ikke alt, så det går ud over din karakter..

Næste gang vi har hende spørger jeg om hun har rettet.. jeg har accepteret at det går ud over min opgave fordi hun altid har haft det sådan.. jeg var bare glad for endelig at blive vurderet.. hun siger der: Nej.. Jeg bad IT-manden om at gå ind på din computer for at se hvornår du oprettede dokumentet.. se hvor mange dokumenter du oprettede, hvilke programmer du har brugt osv..

Dette vil jeg da mene er ulovligt? Jeg ved godt man kan højreklikke.. men det kan man ikke for at se hvilke programmer jeg har brugt udover..

 

Mvh Karsten


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Er der tale om en computer på skolen, eller om din egen private computer, som du har derhjemme?


Svar #7
21. april 2013 af Karstenpo (Slettet)

#6

Min egen personlige bærbar..

Har ikke skrevet under på noget som helst udover plagiatkontrol, hvilke ikke inddrager personlig gennemgang af ejendele.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2013 af Coaladawg (Slettet)

Det er skolens ansvar at sørge for blokkering af internetadgang til terminsprøverne. Da der står "alle hjælpemidler undtagen internet", må du i princippet bruge alle hjælpemidler, du har tilgængeligt. 

Ift. det med hacking,

#2

"Hacke sig ind på min computer".
Kan du venligst uddybe?

"Efter straffelovens § 263 stk. 2 er det strafbart, uberettiget at skaffe sig adgang til en andens oplysninger eller programmer, der er bestemt til at bruges i et informationssystem, og straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder."
https://www.politi.dk/da/borgerservice/anmeldelser/Hacking/

 

Det ovenstående er korrekt. Det er imod loven, ikke bare i DK men også internationalt, at hacke sig ind på andres computere, databaser osv., da det er personligt. Hvis du melder din spansklærer og IT-fyren for det, får de begge to en straf for det. Hvis det var lovligt at hacke, så ville FBI, CIA og politiet verden over ikke være efter Anonymous ;)

 

Jeg håber, det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Har du noget håndfast bevis for at han har hacket sig ind på din computer?


Svar #10
22. april 2013 af Karstenpo (Slettet)

Kun hendes ord på han har gjort det, da hun prøver at bruge det som bevisførelse for at jeg har snydt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

#10

Gå til IT manden og spørg ham direkte..

Hvis han benægter kan du med rette beskylde hende for at lyve, og køre hetz imod dig.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2013 af Yang (Slettet)

Er enig med de andre. Du skal kontakte IT-manden og rektoren. Din lærer har pligt til at undervise og rette dine opgaver - og i særdeleshed når hun ikke har nogen beviser på, at du har snydt. Du burde også overveje at klage over din lærer, da hun ikke har opført sig retfærdigt eller som en lærer over for dig. Ud fra hvad jeg kan læse ud af dit andet indlæg er du usikker på eksamen netop pga. hende og hendes uretfærdige, dårlige behandling. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2013 af Coaladawg (Slettet)

Din spansklærer har også kun hendes ord på, at du har snydt. Ingen af disse påstande er relevante, da hun ikke kan bevise dem. Så sidder vi blot tilbage med hendes ekstremt dårlige opførsel, som hun selvfølgelig skal have kommentar på. Jeg vil foreslå, at du går til rektor og sætter ham ind i sagen, som du har gjort her. Han er den magtautoritære i sådanne situationer, med mindre du rent faktisk kan bevise, at IT-fyren har hacket sig ind på din computer. 

 

Du kan også gå videre til de magtautoritære med det, som du har. Du har fået at vide af din spansklærer, at IT-fyren har hacket sig ind på din private computer uden tilladelse til det, og at han dermed bryder loven. Det eneste bevis du har er, at din spansklærer siger, at hun har fået ham til det for at bruge det som middel til at få dig afsløret i en handling, som aldrig har fundet sted.

 

Eller spørg IT-fyren, om han har hacket sig ind på din computer. Det vil han selvfølgelig benægte, uanset om det er gjort eller ej. Derefter går du til rektor. Det vil sætte din spansklærer i et rigtig dårligt lys, som hun, efter min mening, har fortjent. Nu skriver du, at du ikke har sagt noget i timerne, men det har intet at sige. Hun må ikke lave forskelsbehandling på en offentlig institution, fordi hun har et personligt problem med dig. 

 

Snak med rektor.


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

#13

Det er sådan set kun positivt hivs IT manden benægter ligemeget hvad, da trådstarter så med rette kan gå til rektor og forklare ham at lærerinden lyver, og kommer med trusler.. - Som i øvrigt strider imod gældende lov!

Som resultat er det lærerinden som står tilbage som den "dumme".

Derudover tvivler jeg stærkt på at IT manden har hacket sig ind på computeren, dels er det ikke noget man bare lige gør,, og en IT mand på et gymnasie er typisk bare en slags IT-supporter. Det er bestemt ikke givet han har kompetencerne til at hacke.

Ydermed bør han vide det er forkert og benægte det, selvom lærerinden spørger ham om det! Da han i sidste ende risikerer at miste sit job.


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. juli 2013 af Nybegynder (Slettet)

Man kan nemt sløre sin dokuments redigerings tid ved at kopi fra den originale til en ny. Slette den gamle kopi og afleverer den nye. Redigeringstiden vil vise 0.


Skriv et svar til: Min lærer bryder loven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.