Fysik

Acceleration Fysik

22. april 2013 af hejstig (Slettet)

Hej please hjælp, tusind tak :)

En vogn med massen 2,5 kg påvirkes af en kraft på 7,5 . Det antages at der ikke er andre kræfter på vognen.

 

a) bestem vognens acceleration.

 

b ) beregn hastigheden efter 2 s. 

c) hvor langt har vognen kørt på de 2 s.

 

PÅ forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af ChemistryIsKey

F = m · a     (Newtons 2. lov)

     a = F / m = 7.5 N / 2.5 kg = 3 m/s2

 

     v(t) = at + v0

     v(2) = 3 m/s2 · 2 s + 0 m/s = 6 m/s

 

     s(t) = 0.5at2 + v0t + s0 = 0.5 · 3 m/s2 · (2 s)2 + 0 m/s · 2 s + 0 m = 6 m

:)


Skriv et svar til: Acceleration Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.