Matematik

Andengradsligning

22. april 2013 af Manu0407 (Slettet)

Løs ligningen 2x^2 + 2x −12 = 0 .
 

Er diskriminanten 100?????

a= 2

b = 2

c = -12

D = b^2 -4ac 

2^2-4*2*-12 = 100

Er det så diskirminanten?? Og så er der da ikke en løsning er der??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af hesch (Slettet)

Der findes ikke reelle løsninger hvis diskriminanten er negativ. Men nu er den jo positiv, så der er løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af 123434 (Slettet)

D mindre end 0: ingen løsning

D=0 en løsning

D større end 0 to løsninger.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ja, diskriminanten er lig med 100, og derfor er der to forskellige reelle løsninger.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.