Matematik

Binomialfordeling og Ti-interactive

22. april 2013 af larsdidriksen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave og jeg har lidt problemer med a. og opgave C ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg skal skrive i Ti interactive.

Opgave 1.
Hver fjerde dansker lider af allergi. Bestem sandsynligheden for, at der blandt 80 tilfldigt valgte danskere er:

a) Højst 30 med allergi

den her løser jeg sådan i en mathbox:

binomcdf(n, p, x)| n=80 and p=0.25 and x=30  det giver .995418

Men nu har jeg set der står  P(X ≤ 30) andre steder og så tænker jeg en funktion, men hvordan skal jeg bruge det i min opgave på tiinteractive?

b) Mindst 15 med allergi.

1-binomcdf(n, p, x)| n=80 and p=0.25 and x=14 som giver .926014

jeg skriver jo bare 1- foran og bruger 14 istedet for 15.

c) Mindst 17 og højst 23 med allergi.

Jeg aner ikke hvordan jeg skal deffinere nedre og øvre grænse.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Jeg ser lige lidt på det....


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Jeg har et bud til opgave C):

jeg vil helst ikke give bud til B), da jeg er usikker...

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

C)

P(17≤ X≤23)

= P(X=17) + P(X=18) + P(X=19) + P(X=20) + P(X=21) + P(X=22) + P(X=23)

=P(X ≤ 17) - P(X≤23)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

ups slå fejl:

det er:

=1-P(X ≤ 17) - (1- P(X≤23))


 


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2013 af allan_sim

#5+6.

17 fraregnes på den måde. Brug i stedet.

P(X≤23) - P(X≤16)


Svar #8
23. april 2013 af larsdidriksen (Slettet)

@#7

ok hvis jeg bruger P(X≤23) - P(X≤16) får jeg

P(X≤23) på tiinteractive =binomcdf (n, p, 23) |n=80 p=0.25 = 0.818052

P(X≤16) på tiinteractive =binomcdf (n, p, 16) |n=80 p=0.25 = 0.184094

som jo er =0.633958. altså en sansynlighed på 63% det stemmer bare ikke overens men nogen af de andre resultater jeg har fået. Er min udregning forkert?

Skal jeg ikke bruge 1- foran P(X≤16)?

  @#4

Jeg fik det samme som dig ved min første udregning men jeg forstår ikke hvor du har P(X≤9) fra? og jeg tror også der mangler 1- foran nedre grænse?

vh

Lars


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

@Lars, alle dine egne udregninger i #0 og #8 er rigtige, så ingen problemer dér :)

Hvis du har svært ved at overskue sammenhængen i opg c, så kan det hjælpe at tegne en skitse: En klokkeformet graf, hvor sandsynligheden er arealet under kurven.


Brugbart svar (1)

Svar #10
23. april 2013 af RoberDølhus (Slettet)

#7

Det var en svipser, indsætter man 16 burde begge mine udtryk returnere samme resultat, som i #7.

 


Svar #11
23. april 2013 af larsdidriksen (Slettet)

mange tak for hjælpen. Så er jeg er nogenlunde med (så langt i det mindste) :)

vh

Lars


Skriv et svar til: Binomialfordeling og Ti-interactive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.