Kemi

koncentration

22. april 2013 af sexysofie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig med en opgave?

20,3 g AlCl3 hældes i en kolbe, og der fyldes H20 i til 300 mL. Altså Vopl = 0,3 L,

M (AlCl3)= 133,33 g/mol

 

Find den formelle koncentration  C(AlCl3) og derefter find den akutelle koncentration af henholdvis Al3+og Cl-


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af mathon

 

                   c(AlCl3) = n / V = (m/M) / V = ((20,3 g) / (133,33 g/mol)) / (0,3 L) = 0,51 M

                   [ Al[6H2O]3+ ] = c(AlCl3) = 0,51 M

                   [ Cl- ] = 3 c(AlCl3) = 3 • (0,51 M) = 1,53 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

m = 20,3 g
M = 133,34 g/mol
V = 0,3 L

                              AlCl3 (s)     ----->     Al3+ (aq)     +      3 Cl-(aq)

                              c(AlCl3) = n / V = m / (M•V)

                              [ Al3+ ] = c(AlCl3)     og    [ Cl- ] =  3• c(AlCl3)  
                                                                                           pga. koefficienterne                                     


Svar #3
22. april 2013 af sexysofie (Slettet)

er det ik 2 forskellige ting i har gjort? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2013 af mathon

         Det er samme udregning
         om end med lidt forskellig notation


Svar #5
22. april 2013 af sexysofie (Slettet)

okay tak, så den akutelle koncentration er 1,53?


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.