Matematik

Løsning til differentialligning

23. april 2013 af Hjælpmig1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem den funktion f(x), der er løsning til differentialligningen

f'`(x)=3/x,    x>0
og hvis graf går gennem punktet (e,5)
 

Hej nogen som kan hjælpe mig med at løse den og forklare hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Jerslev

#0: Benyt seperation af de variable til at bestemme løsningen og brug derefter punktet til at bestemme konstantleddet.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

f ' (x) = 3/x

∫ f ' (x) dx = ∫ 3/x dx  + C

...udregn!

indsæt e på x's plads og 5 på f(x)'s plads og find C.

(C bliver blot et udtryk der indeholder e)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af PeterValberg

Det er en differentialligning af typen: y' = h(x)

hvor den fuldstændige løsning er: y = ∫h(x)dx = H(x) + k

benyt oplysningen om det kendte punkt til at bestemme integrationskonstanten k
og dermed den partikulære løsning gennem punktet (e,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

Hvis det er helt rigtigt tror jeg ikke man må kalde det en differentialligning.


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.