Matematik

finde regneforskrift for en vækstfunktion

23. april 2013 af r0ede (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder 

bestem i hvert af følgende regneforskrifter for den eksponentielle vækstfunktion, som opfylder de givne betingelser:

a) f(0)=95 og f(10)=134

b) grafen går gennem punkterne (0;0,37) og (10;0,32)

c) f(0)=95 og den relative funktionstilvækst er 14%

d) grafen går gennem punktet (8;59) og den relative funktionstilvækst er -0,6%

 

er det rigtigt forstået at jeg bare skal finde a og b i formlen f(x)=b*a^x?

hvis det er rigtigt kan jeg godt finde ud af "b)" men ikke de andre 3.

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af mathon

eksponentielle vækstfunktion

              grundlæggende:
                                                  f(x) = y = b • ax

a)
                                                           y2/y1 = aΔx

                                                           134/95 = a10

                                                           (134/95)1/4 = 1,0898

                                                  f(x) = 95 • 1,0898x

                                                    

                                                                                          


Svar #2
23. april 2013 af r0ede (Slettet)

hvor får du 1/4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af mathon

#1


eksponentielle vækstfunktion

              grundlæggende:
                                                  f(x) = y = b • ax

a)
                                                           y2/y1 = aΔx

                                                           134/95 = a10

                                                           (134/95)1/10 = 1,03499

                                                  f(x) = 95 • 1,03499x

                                                    

                                                                                         


Skriv et svar til: finde regneforskrift for en vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.