Matematik

Omskrivning af tangens

23. april 2013 af thesimonf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

 

Jeg er lige stået fast på at omskrive 

 

sin(Ø) = tan-1 ( m / 1,00 m )

 

hvor jeg gerne skal have isoleret m og fjernet tan-1 og 1,00 m - hvad modsvarer tan-1?

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

tan modsvarer


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af PeterValberg

Kunne vi ikke lige få hele opgaveteksten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. april 2013 af thesimonf (Slettet)

sin (5,71) = tan-1 (0,2 m/ 2,0 m)

 

Ok tak, kan dog ikke få det til at gå op, skal man ikke gange med tan(0,2m) så? / hvis jeg fx gerne vil have tan-1(2,0) på den anden side af lignigen?- Det går dog ikke op.

sin(5,71) * tan(0,2m)

 

Min variabel er de 0,2m


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Benyt tan, som anført i #1:

tan(sin(Ø)) = tan(tan-1(m/1,00 m)) = m/1,00m

Det er lidt forvirrende, at du skriver m / 1,00m, hvad står tælleren for? Jeg går ud fra, at nævneren er en længde.


Svar #5
23. april 2013 af thesimonf (Slettet)

Ja, tælleren og nævneren er begge længder.

 

 


Skriv et svar til: Omskrivning af tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.