Matematik

Lineære funktioner. A og b.

23. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Hej. :)
Jeg har et spørgsmål: Jeg skal forklarer hvordan a og b kan aflæses fra et sildeben. Men hvordan kan de det? Jeg kan ikke finde noget om det.

Jeg ved godt hvordan man aflæser a og b på grafen.
Jeg har fået at vide at jeg kan benytte to punkter fra sildebenet (x og y går jeg ud fra) til at bestemme a og b. Hvordan benytter jeg to af punkterne til at finde a og b?
Hvis jeg f.eks. har et sildeben hvor der står: x = 16, 18, 20, 22, og y = 8, 9, 10, 12 Hvordan kan jeg så finde a og b ud fra det? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du behøver bare to punkter for at finde a efter den velkendte formel a = (y2-y1) / (x2-x1)

Så tager du din sædvanlige lineære forskrift y = ax + b

hvor du indsætter et sammenhørende x og y samt det fundne a

Nu er det bare at isolere b

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Hvis du kun skal tage udgangspunkt i sildebenet kan du anvende 2 formler, til at beregne hhv. a og b, ud fra 2 punkter fra sildebenet:

 

2-punktsformlen:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

 

Beregning af b:

b=y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Se forklaringen i din oprindelige tråd (under Oldtidskundskab).


Skriv et svar til: Lineære funktioner. A og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.