Matematik

Find a, b og c i 2.gradspolynomiet

24. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg sidder og skal lave en opgave hvor jeg skal finde a, b og c i et 2. gradspolynomium. Jeg ved bare ikke hvordan man skal gøre. Det eneste jeg har lært er, at finde b og c ved hjælp af a og to rødder. Men da jeg kun har rødderne ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg vedhæfter et dokument med parablen.

Håber at der er nogle der kan hjælpe. Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Parabel.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Du kan aflæse et punkt på grafen og sætte det ind i funktionsudtrykket. Det må blot ikke være rødderne. Jeg vil foreslå du aflæser for x = 8. Det er enmmest at aflæse


Svar #2
24. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

#1


Vil det sige at jeg i formlen for 2. gradspolynomiet skal sige a•82+b•8+c, eller kan jeg bare vælge 8 som mit a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2013 af peter lind

Ne. Du har formodentli fundet rødderne r1 og r2. Der gælder så y= f(x) = a(x-r1)(x-r2) sætter du i dette udtryk det nye punkt ind får du en ligning til bestemmelse af a


Svar #4
24. april 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Ok nu forstår jeg, tak. Det havde jeg slet ikke tænkt over :)


Skriv et svar til: Find a, b og c i 2.gradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.